На какво работи Kubernetes?
На какво работи Kubernetes?

Видео: На какво работи Kubernetes?

Видео: На какво работи Kubernetes?
Видео: 1-K8s - Основы Kubernetes - Кубернетес на ОЧЕНЬ простом языке 2024, Може
Anonim

Преносимост на разпространение в облак и ОС: Бяга на Ubuntu, RHEL, CoreOS, on-prem, Google Kubernetes Двигател и навсякъде другаде. Управление, ориентирано към приложението: Повишава нивото на абстракция от бягане ОС на виртуален хардуер за бягане приложение на ОС, използващо логически ресурси.

Също така трябва да знаете на каква ОС работи Kubernetes?

3. Kubernetes е облачен агностик. Kubernetes работи Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure и Google Cloud Platform (GCP), а също така можете бягай то на място.

Освен това, каква е разликата между Kubernetes и Docker? Docker е платформа и инструмент за изграждане, разпространение и изпълнение Docker контейнери. Kubernetes е система за оркестриране на контейнери за Docker контейнери, който е по-обширен от Docker Рояк и е предназначен да координира клъстери от възли в мащаб в производството в ефективен начин.

Освен това, какво е Kubernetes и защо се използва?

Kubernetes (обикновено стилизиран като k8s) е система за оркестриране на контейнери с отворен код за автоматизиране на внедряването, мащабирането и управлението на приложения. Той има за цел да осигури „платформа за автоматизиране на разполагане, мащабиране и операции на контейнери за приложения в клъстери от хостове“.

Може ли Kubernetes да работи без Docker?

Точно обратното; Kubernetes може да работи без Docker и Docker може да функционира без Kubernetes . Но Kubernetes може (и прави ) се възползват много от Docker и обратно. Docker е самостоятелен софтуер, който мога да бъде инсталиран на всеки компютър, за да бягай контейнерни приложения.

Препоръчано: